Zenit 12xp 35mm SLR Fotoğraf Makinesi - Manuel SLR fotoğraf makinesi, en düşük fiyat kategorisinde


Zenit-12xp ", 1983-2000 yıllarda prodused 1.550.240 adet serbest Zenit 12XP aynı Zenit-12SD tip." Sadece ihracat için yapılan "fotoğrafta: Zenit-12xp"  87.131.133; Lens "Zenitar-M" 841.037.

kamera Zenit-12XP Testi . Özel bir cihaz Multiplex Kamera Tester EF-8000 firmaları KYORITSU Electric Co Ltd (Japonya) yapılan objektif parametreler doğrulanması. Deklanşör doğruluğu, farklı aydınlatma koşullarında dahili metre doğruluk doğrulamak için. Zenit 12XP bir standart lens MC Zenitar-M2s 50 / 2.
Testler Manuel SLR fotoğraf makinesinin en düşük fiyat kategorisinde Zenit-12XP (1984 yılında ortaya çıktığı, orijinal, farklı plastik üst ve alt paneli, son yapılandırma değişiklikleri, perde hızı değiştirme yanı sıra fuar vizör yükseltilmiş göstergeleri - iki yerine üç LED) bir standart lens ile kamera N 96034833 (Rusya'da) test edildi. ISO 100, merkez ağırlıklı ölçüm (mümkün) gerçekleştirilir.
Kamera pozometre tanıttı
Zenit 12XP Kamera fiyatı 130 $ üstü EUR / 90

Kameranın obtüratör test sonuçları yeterli doğruluk ile bir bütün olarak çalışır. Çok vahim bir hata bakıldığında aslında 1 / 41 sn miktarda uzun enstantane hızı 1 / 30, kısaltıldı. Kendisi tarafından, hata harika, ama bir perde senk ile 1 / 30 nominal, ve dolayısıyla, flaş fotoğrafçı biraz hoş bir sürpriz olduğunu lütfen unutmayın. Tüm diğer özler, şaşırtıcı bir şekilde doğru işlenir. Karşılaştırma için, test sonuçlarına bir göz atın (bir doğum için) kamera, FM N 10'99 ve 5'98 yayınlanan Zenit-312m ve Zenit-122K, benzer ancak daha modern görünüyor: sonraki yükseltme sadece daha da kötüye kötü bir kaynak ...
Ancak, alıntılar genel doğruluk, doğruluk sorunun sadece bir yönüdür. Diğer bir zayıf nokta çerçevenin maruz kalma tekdüzelik. Burada% 40 kadar 1 / 500 saniyelik çalışma sıfır sapmalar: çerçeve (boşluk başında, panjur, dağılma) sağ kenarında özü 1 / 400 sn (2.54 milisaniye) merkezli -1/500, neredeyse mükemmel doğruluk (1.91 ms), aynı kenar sol (boşluk sonunda, kör fren, ancak sadece bir tahmin etkisi perde yürürlüğe hepsi yavaşlatabilir olmadığını görünüyor) - 1 / 320 ( 3.13 ms). Bazı merkez değeri yaklaşık + / -1 - İlginçtir ki, sapma mutlak değeri tüm pozlamalar için yaklaşık olarak eşit. Bu akraba, pozlama hatası için en önemli obtüratör hızı daha fazla kısa olduğu anlamına gelir.
Doğruluk madencilik Zenit 12XP
tanıklığı üzerine inşa doğruluğu Poz metre ayıklar Ve hakkında bir şeyler Zenit 12XP . F-stop (EV) tam değer Dikey ertelenmiş sapması. Çiçekler film iptali için bölge hoşgörü (+ / -0.3 derece), izin verilen maksimum sapmalar (en fazla + / - 0.5 derece), sarı, kırmızı - (0 'dan daha büyük sapmaların bölge bölge yeşil alan varyansları işaretlenmiş 5 adım)
Grafik için pozlama, deklanşör hızı ve diyafram ışık ve farklı kombinasyonlar her değer aralığını göstermektedir. Uç değerler? Diyafram açıklığı ve obtüratör hızı
için izin verilen maksimum varyasyon Yerleşik sayaç okumaları (yani, manuel modda ölçüm) Pozlama doğruluğu çok geniş sınırlar içinde değişir ve pozlama parametrelerinin kombinasyonu büyük ölçüde bağlıdır. Genel olarak, düşük ışık 9 EV -0,83 düzeyi ulaşan, kısa ve uzun pozlama hata artış olduğunu fark edebilirsiniz. Maruz neredeyse mükemmel bir test kamera prova maruz herhangi bir ışık (15, 12 ya da 9 EV 1 / 125 olduğunda, biz de genellikle test gerçekleştirmek altı EV, ışık, sınırlı sayıda obtüratör hızlarıyla doğru ayarlanamaz maruz kalma)
Zenit 12XP - 122, 212K ve 312t gelişimi için temel model olarak görev yaptı, tamamen mekanik Zenits, bir aile. Kameranın mevcut üretim versiyonu fuar Indie Cator orijinal sürümüne göre daha uygundur: Doğru pozlama, tek bir yeşil LED gösterir ve iki kırmızı göz açıp kapayıncaya değil. Buna ek olarak, odaklama ekranı takozlar Dodena Odak Yrd göründüğü merkezi "parlak nokta" genişletildi. Ancak, geri kalanı ekran paspas yüzeyinin kabaca benzer yabancı üretim modelleri ile karşılaştırıldı.
Kamera aynı Zenith doğasında olan bütün sakıncaları vardır: obtüratör kurma / film ediniyor, aşırı güç tetik basarak, vizörün herhangi bir bilgi yokluğu (maruz göstergeler hariç), görüntülenen kare küçük bir yüzdesi tetikleyebilir prob koruması vizör ...
Işlevsellik açısından, Zenit 12XP de seçici fotoğrafçı tatmin edemez: geleneksel "Zenit" enstantane hızı aralığı çok küçük, hem de film hızı metre aralığı, aynı girilen ISO 25 (-1 / 2) 400 (1 / 2) değeri göstermek için modeller 122, 212K, 312m. Tabii ki, bu, modern yüksek hızlı filmlerin geniş bir ürün yelpazesi göz önüne alındığında, artık çok küçük olduğunu, ancak diğer yandan, gün boyunca ISO 800 film kamera kullanmak için pozlama seçenekleri yeterli olmayabilir, bu nedenle bu sınırlama olmaksızın değildir Belirli bir anlamda. Anlaşılmaz ara değerleri hassasiyet? Geleneksel adım değişikliği 1 / 3 adım, örneğin, ISO 100 ve 200 arasında ISO 125 ve 160. Biz yine kendileri alıntı. İşte o 1998 yılı Mayıs ayında ferromanyetik Zenit-122K hakkında yazdı ne: "sürücü giriş hassasiyeti sadece bir ara pozisyonu, yanı sıra 25 adet önünde bir konumu vardır (nerede mümkün 16 veya 20), ve 400 sonra bir (500 ya da 640) bunu şeye kusur bulan bulabilirsiniz fotoshiroty Modern negatif filmler göz önüne alındığında, ancak FM kralların nezaket (Krasnogorsky bitki olduğu doğru olması gerektiğini inanmaktadır. "Kral" ve Rus tahıl Culloch üretimi de facto tekelini - ) imkansız savunuyorlar. "
Hiçbir salgınları ile Koordinasyon, standart bir sıcak ayakkabı var. Avantajları (bu gerçekleşmiş ve ölçüm, deklanşöre amortisör elde edilir) diyafram "prova" için bir fırsat sayılabilir. Sistem kamera istenen çok şey bırakır: kamera motorlu olamaz, yerli lensler yeterli çeşitli mevcut değildir. Bir personel şimdi Zenitar yeni inşaat kullanır, Helios-44 iğrenç yerini aldı. Lensler ile montaj kullanmak için kamera unutmayın (genel olarak düşmüş sözcük ve eksikliği, ancak diğer taraftan, farklı üreticilerin "ikinci el" değiştirilebilir optik büyük bir seçim kullanın).
Özet: Zenit 12XP oldukça uygulanabilir, "Zenit Kullanıcı" modeli, geleneksel bir kamera gibi daha ziyade, onun soyundan gelenlerdir (212K veya 312t). Fiyat ve kalite açısından çok iyi bir satın özellikleri ve yetenekleri genişliğinin bir bereket ekipman seçiminde ana kriter değildir. "En iyi öğretmen sıkı öğretmen" önermesiyle gerçeği kabul ederseniz, fotoğraf acemi temelleri (ve ne yazık ki, kötü), amatör fotoğrafçı öğretmek için oldukça hala Zenit-12saat

Photoshop Beş noktalı derecelendirme ölçeği:
"Mükemmel." (5) - farklıdır: eksiklikleri tespit edilmiştir;
"Very good" (4) - çok iyi: bazı eksiklikler kalite ve / veya işletim verimliliği etkilemez;
"İyi." (3) - iyi: Çoğu durumda eksikliklerini kalite ve / veya işletim verimliliği olumsuz etkilemez;
(2) "Daha az iyi" - Yeterli: Uygun koşullar altında, eksiklikleri hala kabul edilebilir sonuçlar elde edebilirsiniz;
"Yetersiz" (1) - tatmin edici değil: randevu ürünün kullanımı uygunsuz
.